Обединеното кралство потвърди допълнително отлагане на граничните проверки след Брекзит на

...
Обединеното кралство потвърди допълнително отлагане на граничните проверки след Брекзит на
Коментари Харесай

Великобритания отлага отново проверките на европейски храни след Брекзит

Обединеното кралство удостовери в допълнение отсрочване на граничните инспекции след Брекзит на храни, идващи от Европейски Съюз за пети път , с цел да даде на бизнеса " в допълнение време да се приготви " за измененията, написа европейската редакция на " Политико ".

Новите инспекции на някои храни и скотски артикули, идващи от Европейски Съюз ще стартират през януари идната година, вместо на 31 октомври тази година , както беше планувано по-рано, с спомагателни инспекции, въведени на два стадия през 2024 година

Първоначално отлагането предходната седмица с догатки, че държавното управление е избрало да приложи това последно закъснение, за да избегне по-нататъшен инфлационен напън върху английската стопанска система .

" Политико " за първи път писа през април, че компаниите чакат бюрокрацията, обвързвана с новите инспекции на границата, да усили инфлационните несгоди на Англия, като намалеят доставките на артикули, идващи от Европейски Съюз.

Бизнесът също се оплака, че многочислените закъснения са сложили английските производители в неравностойно състояние по отношение на техните сътрудници от Европейски Съюз. Брюксел вкара цялостен граничен надзор за английския експорт, когато Обединеното кралство напусна единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз през 2021 година

Британският министър Луси Невил-Ролф сподели, че новият граничен модел ще " обезпечи по-ефективна търговия за бизнеса, ще обезпечи отбрана против закани за биосигурността и в допълнение ще ограничи незаконния импорт на огнестрелни оръжия и опиати ".

" След като бъдат изцяло приложени, имам вяра, че тези значими ограничения след Брекзит ще донесат обилни изгоди за стопанската система на Обединеното кралство и за търговията на Обединеното кралство и държавното управление е готово да поддържа бизнеса през този преход ", сподели тя.

Съгласно преразгледаните проекти вносът на растителни и скотски артикули в Обединеното кралство, считани за " междинен риск " — в това число месо, млечни артикули и риба — и храни от неживотински генезис, считани за " високо рискови ", ще би трябвало да има здравни удостоверения от януари.

Нови физически инспекции ще бъдат въведени на границата на Обединеното кралство от април, преди да бъдат въведени спомагателни инспекции за сигурност и сигурност за целия импорт от Европейски Съюз през октомври 2024 година

Уилям Бейн, началник на комерсиалната политика в Британската комерсиална камара, сподели, че " бизнесът ще бъде удовлетворен " от известието. " Проблемът е в готовността ", сподели той.

" Бизнесът взема решения за вложения и верига за доставки в дълготраен проект и би трябвало да е убеден, че физическата и цифрова инфраструктура към границата на Англия ще бъде построена в точния момент. "

Марко Форджионе, общоприет шеф на Института за експорт и интернационална търговия, сподели, че новият граничен модел " оказва помощ да се поправят някои от комерсиалните дефекти, пред които са изправени компаниите в Обединеното кралство ".

" Това, което е в действителност значимо, е английският бизнес и тези, които търгуват на английските пазари, да се приготвят за тези промени. "
 Рекорден брой британци се разкайват за Брекзит
Рекорден брой британци се разкайват за Брекзит

57% от запитаните считат излизането от Европейски Съюз за неточност, 55% биха се върнали в Съюза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР